eames schommelstoel onlineDe Eames RAR schommelstoel, een bijzondere schommelstoel

Wie aan schommelstoelen denkt, denkt vaak gelijk ook aan de oude tijden. Een houten of rieten schommelstoel in de woonkamer van onze grootouders of op het platte land, op een veranda komt in beeld. Vandaag de dag zien wij veel schommelstoelen bij toekomstige moeders. Het is een nostalgisch beeld. De Eames RAR Schommelstoel valt wat dat betreft een beetje buiten de boot. De Eames RAR is de schommelstoel versie van de Plastic Chair serie, en daarmee een moderne en tegelijkertijd tijdloze stoel voor extra comfort. Wie vindt dat een schommelstoel per se oubollig vindt heeft de Eames RAR over het hoofd gezien. Deze schommelstoel is een prachtige relax stoel die perfect past in jonge, frisse en moderne woningen, ondanks dat de stoel in de jaren veertig van de vorige eeuw is ontworpen. De Eames Schommelstoel neemt daarmee een bijzondere plaats in en precies dat maakt de stoel zo uniek. U zult lang moeten zoeken om een stoel met dezelfde eigenschappen te vinden als deze.

eames schommelstoel bestellenDe Eames RAR schommelstoel, nog steeds een vooruitstrevend model

In woonbladen vindt u de Eames schommelstoel steeds vaker terug. Dat betekent niet dat de stoel terug is van weggeweest, maar sinds de ontwikkeling van de stoel tot en met nu alleen maar meer aan populariteit heeft gewonnen. De succesformule ligt vooral verborgen in de eenvoud en de sterke focus op het praktische gedeelte. Niet onbelangrijk is natuurlijk ook dat u kwaliteit krijgt voor een scherpe prijs. De prijs wordt nog aantrekkelijker als u gaat voor een replica model, wat niet per definitie wil zeggen dat u ook moet inboeten aan kwaliteit. Wanneer u hoort dat deze stoel in de jaren veertig van de vorige eeuw is ontworpen, zult u misschien in eerste instantie denken dat u te maken hebt met een ouderwets product. Het model zelf heeft ook iets charmants, een soort knipoog naar designliefhebbers, waardoor bijna iedereen meteen is verkocht. Het is een speelse stoel voor elke kamer waar u even wilt relaxen.

Bijzonder door eenvoud

U zult wel denken, wat een buitengewoon creatief model. Het leuke is, dat het idee juist weinig creativiteit bood. Elke ontwerp keuze komt voort uit een combinatie van zitcomfort en prijs/kwaliteit verhouding. De zitting is geheel afgestemd op de vorm van een lichaam, de sliders op de meest aangename manier van schommelen en het frame op de beste stabiliteit, de materialen op bruikbaarheid en productieproces. Binnen deze beperkte creatieve vrijheid wist het Eames team een prachtige stoel te ontwikkelen. Degelijkheid heeft daarmee een nieuw imago gekregen! Wilt u toch wat extra pit, dan kunt u kiezen uit verschillende kleuren voor de zitting. Van ocean tot olijfgroen, de keuze is ruim. Wel bieden officiële dealers andere opties dan aanbieders van design replica zoals Furnaround of Designerchairs24. Kijk dus vooral rond voordat u zich beperkt tot slechts één aanbieder. Het voordeel van een originele Eames RAR is dat u de aankoop kunt zien als een investering. De stoel, mits goed onderhouden, verliest namelijk niet of nauwelijks zijn waarde. Maar elke investering heeft zijn prijs. Wilt of kunt u zich deze investering niet veroorloven dan is de keuze voor een goede replica snel gemaakt. Eames had dit ook gewild, het gaat tenslotte om een stoel die bedoeld is voor de grote massa.

eames rar kopeneames rar kopeneames rar bestelleneames rar webshop