eames dss webshop

 

 

eames dss kopen

De Eames DSS stoel, een speciale variant

Een variant van de Eames Plastic Chair is de Eames DSS stoel. Het is een stoel zonder armleuning net als de Eames DSW, DSR. Het onderstel is echter anders, dat, bestaande uit metaal, niet vanuit het midden van het kuipje uitelkaar loopt. Het onderstel lijkt dus meer op een ‘normale’ stoel met een poot in elke hoek. Maar normaal is de stoel alles behalve. De stoel is namelijk stapelbaar, waardoor de stoel niet alleen geschikt is voor thuis maar ook ideaal voor scholen en vergaderzalen. De functionaliteit van de stoel licht voorop, wat wederom zijn schoonheid uitmaakt. Simpel design met een zeer praktische inslag.

De Eames DSS stoel kiezen

Een industriele stoel past in de tijdgeest van nu. Het lijkt alsof wij terug bij de basis zijn wat onze pioneers jarenlang hebben gesteld: Minder is meer. We hadden ons bijna verloren in overbodige luxe, en toch heeft de stoel ook die periode zonder enig probleem doorstaan. Dit bewijst maar weer dat eenvoud en multifunctionaliteit, ofwel de beste basisingredienten van elk voorwerp, elke periode doorstaan ongeacht de visie. Schoonheid is subjectief, Functionaliteit niet. Zij passen daarom bij alles en iedereen omdat het basis idee gewoon klopt. Extra’s kunnen gemakkelijk toegevoegd worden door accessoires, toch?

eames dss kopenDesign en functionaliteit in één

Zoals Charles zei: “Recognizing the need is the primary condition for design.” Die gedachte had hij in de Eames DSS tot uitrukking weten te brengen. Deze stoel is wel de meest praktische van alle variaties op de Plastic Chair. Dat neemt natuurlijk niet weg dat een beetje persoonlijke keuze geheel moet ontbreken, integendeel. De Eames DSS komt in heel veel verschillende kleuren, die zelfs bij officiele Eames dealers anders zijn dan bij aanbieders van replica design stoelen. Sommige kleuren zijn niet alleen verkrijgbaar in plastic maar ook in fiberglas. Van het laaste zijn ze wel grotendeels afgestapt omdat de plastic variant milieuvriendelijker en goedkoper is, eigenschappen die de bedoeling van de stoel namelijk onderstrepen: Design voor de brede massa.

Eames DSX, terug naar de basis

“To whom does design address itself: to the greatest number, to the specialist of an enlightened matter, to a privileged social class? Design addresses itself to the need.” De Eames DSX is waarschijnlijk de meest recht toe recht aan stoel uit de hele serie van de Eames Plastic Chairs. De Eames DSX is de basisvariant van de Eames DSS. Het is een stoel met een plastic kuipje zonder armleuning en vier metalen poten, niet meer en niet minder. En precies dat is waar Eames met deze stoel op doelde. Design zag het koppel als het beste antwoord voor een vraag, in tastbare zin welteverstaan. Waarom zou u er dus meer van maken dan het is? Eenvoud is iets positiefs, zo leren wij telkens weer opnieuw. Eenvoud is rustig, aangenaam en overzichtelijk. En eenvoud is vooral tijdloos en veilig, ookal gaan we van het tegendeel uit. Als her weinig te bediscussieren is, valt er ook weinig te discussieren. Het is dus Eenvoud die de Eames DSX siert en verder niets anders.

Een grote keuze in een kleine keuze

Anders dan bij andere Plastic Chairs is het onderstel van de Eames DSX niet variabel. Echter, wie voor deze stoel kiest zal daar ook geen behoefte aan hebben. Degene zal de schoonheid in dingen zien, waar anderen voorbij kijken. Het gaat volgens Charles Eames om “…the uncommon beauty of common things”. Wel heeft u de keuze tussen een verchroomd onderstel en een buizen die powdercoated zijn. Daarnaast kunt u natuurlijk kiezen uit verschillende kleuren die beschikbaar zijn voor de zitting, die gelijk is aan de Eames DSW en dus ook de Eames DSR en Eames DSX. Vitra dealers zoals Big Brands bieden een keuzevrijheid uit 8 kleuren voor zowel de Eames DSS als ook de Eames DSX, aanbieders van replica stoelen, zoals Furnicons of Designerchairs24, voegen er nog een reeks aan 12 kleuren toe. Voor degene die van eenvoud houdt is er dus genoeg keuze beschikbaar.

eames dss bestelleneames dss online kopeneames dss webshopeames dss online